Ambalajlar Ve Çeşitleri

Ambalajlar Ve Çeşitleri

Kullanıcıların aklında sıklıkla yer alan soruların başında ambalaj çeşitleri nelerdir sorusu gelmektedir. Piyasada birçok farklı amaçta ve fonksiyonda ambalaj çeşitleri bulunmaktadır.

Gıda Ambalajı Ürünleri

Gıda ambalajlarının başında balık ambalajları gelmektedir. Nem bariyeri sayesinde kolay bozulma özelliği taşıyan balıkların uzun ömürlü bir şekilde muhafaza edilmesini kolaylıkla sağlamaktadır. Hem evlerde hem de balık satan marketlerde yoğun bir şekilde kullanılmakta olan bu ürünlerde yüksek oksijen olanakları da bulunmakta. Yüksek oksijenin içeri salınmasını sağladıkları için içerideki balıkların kokmasına ve bozulmasına engel olmaktadır. Diğer ambalaj çeşitlerinde olduğu gibi balık ambalajlarında da UV bariyeri mevcut.

Güneşin gıdaları hızlı bir şekilde bozan ultraviyole ışınlarına karşı yüksek derece koruma sağlamakta. Et ambalajları da bu kategoride yer almakta. Buğu tutmama özelliği ile birlikte her türde beyaz ve kırmızı etin korunaklı bir şekilde saklanmasında öncülük eden bu ürünler son derece uygun fiyatlar ile birlikte toptan bir şekilde satılmakta. Birçok farklı rengi bulunmaktadır. Etin o anki halini canlı görmek isteyenler için şeffaf olan versiyonları da bulunmaktadır. Son derece kolay açılması ile birlikte pratik bir şekilde kullanılmaktadır. Hem ıslak hem de yağlı ortamlarda içerideki etlerin zarar görmesini engelleyen ısıl yapışma özelliği de bulunmaktadır.

Endüstriyel Ambalaj Ürünleri

Endüstriyel ambalaj ürünleri ambalaj çeşitleri nelerdir sorusunun bir diğer yanıtını oluşturmakta. Genel olarak endüstriyel alanlarda ve büyük işletmelerde tercih edildiği için bu adı almıştır. Kişisel kullanımlar için ideal bir noktadadır. Shrink filmler endüstriyel ambalajlar kategorisinde bulunur. Yırtılmaya karşı mukavemet gücü son derece yüksek olan bu ürünlerde aynı zaman yüksek patlama direnci de yer almakta. Gıda ambalajlarındaki kolay açılma özelliği endüstriyel ambalajlarda kolay kesilme özelliğine dönüştürülmüştür. 10 farklı renkte hd baskı olarak satışları gerçekleştirilir.

Kategoriler: Esnek Ambalaj
Etiketler: