Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

Süt ve Süt Ürünleri Ambalajları

Süt ve süt ürünlerinin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi ve aynı zamanda korunaklı bir şekilde kullanıcılara arz edilmesi için gıda ambalajı seçenekleri kullanılmakta. Bu ambalajlar çeşitli özellikleri ile birlikte süt ürünlerinin bozulmasına engel olmakta ve belirlenmiş son kullanma tarihlerine kadar güvenli bir şekilde tüketilmesine olanak tanımakta. Kolay açılabilir olma özellikleri vasıtasıyla pratik bir kullanım modeli sunmakta ve hem satıcıya hem de tüketiciye zamandan tasarruf ettirmektedir.

Islak ortamlarda rahat bir şekilde kullanıldığı gibi yağlı ortamlarda kullanılması için de herhangi bir sakınca bulunmamakta. Bunun en büyük nedeni ve artısı ise kuvvetli ısıl yapışma özelliklerini bünyesinde barındırması sağlıyor. Süt ve süt ürünleri ambalajlarının bir diğer özelliği ise antifog olmasıdır. Antifog kelime anlamı olarak buğu tutmamak anlamına gelir. Bu ürün özelliği sayesinde herhangi bir sıcak ortamda ya da soğuk ortamdan sıcak ortama geçiş aşamalarında buğu tutarak ürünün içeriğini ve paketini bozulmalara karşı koruma mutlak surette gerçekleştiriliyor. Tüm peynir çeşitleri bu ambalajlar ile birlikte korunabiliyor. Buna kaşar peyniri de dahil. Bununla birlikte meyveli yoğurtlar da aynı ambalajlara sarılarak muhafaza edilebiliyor. Tereyağı ve kaymak gibi yine süt ürünleri olarak üretilen mamullerin korunmasında da bu ambalajlar korunaklı bir şekilde tercih edilebilir.

Et ve Proses Et Ambalajları

Uv bariyerlerine sahip olan ve et için üretilen gıda ambalajı türleri dışarıdan ışık kırılmalarına karşı etin ve paketin renginin bozulmasına engel oluyor. Tamamen et ürünlerini korunaklı ve sağlıklı bir şekilde rafine etmeyi ve saklamayı amaçlayan bu ambalajlarda ek seçenek olarak yüksek oksijen ve nem bariyerleri de bulunuyor. Bu sayede etlerde herhangi bir bozulmanın ve kötü koku etkilerinin önüne geçilmiş oluyor. Tıpkı süt ürünlerindeki ambalajlarda olduğu gibi bu ambalajlarda da ısıl yapışma özellikleri bulunmakta. Hem çiğ etler hem de işlenmiş etler için mutlak koruma sağlayan bu ürünlerde 10 farklı renk seçeneği de müşterilere sunuluyor. Bu sayede hem güvenli hem de estetik kullanım modellerinin önü açılmakta. Son olarak bu ambalajlar yumuşak alt folyolardan oluşuyor.

Kategoriler: Genel
Etiketler: