Map Paketleme Makinası

Map Paketleme Makinası

Gelişen teknoloji ile birlikte üretim sektöründe bulunan pek çok ürün artık yüksek teknoloji ile üretilmektedir. Teknolojinin kullanıldığı alanlardan birisi de ambalaj üretim alanlarıdır. Özellikle gıdaların ambalajlanması ve korunması için kullanılan malzemeler yüksek teknoloji ile üretilmekte ve gıdaların ömrü uzatılmaktadır. Buna ek olarak uzun süre taze olarak korumak için de teknolojiden yararlanılmaktadır. Bu amaçla kullanılan sistemler içerisinde map paketleme makinası da bulunmaktadır. Bu makinalar özellikle hazır ve dondurulmuş gıdaların paketlenmesi ve kapatılması için kullanılır. Özel tasarlanmış olan paketlerin içerisine konular gıdaların üzerinin kapatılması için tercih edilir. İçerisine hava ve diğer yabancı maddelerin girmesini engellerken gıdaların dökülmesini de engelleyecek şekilde tasarlanmaktadır.

Map Paketleme Makinası Özellikleri

Map paketleme makinası ağırlıklı olarak hazır gıdalar için kullanılan sistemlerdir. Map olarak kısaltılan tanımlama modified atmosphere packaging şeklindedir. Bu tanımlama anlam olarak paketleme işlemi yapılırken ürün ile birlikte ürünün tazeliğini koruma ve raf ömrünü uzatma amaçlı olarak azot, oksijen ya da karbondioksit gibi gazların paketlenmesini içerir. Bu şekilde kırmızı ya da beyaz etler, işlenmiş et ürünleri ve peynir gibi gıdaların uzun süre taze olarak kalması sağlanabilir. Üzerine yerleştirilen özel film ambalaj ile birlikte ultraviyole ışınlarına karşı da koruma sağlar. Ambalajın üst kısmı ısı ile pakete sabitlenir. Bu özellikleri sayesinde gıda sektörü için vazgeçilmez ürünlerden olmaktadır.  

Map Paketleme Makinasının Avantajları

Map paketleme makinası pek çok açıdan avantaj sağlar. İçerisine konulan gıdanın uzun süre korunması en büyük avantajı olarak görülür. Kapatılırken konulan gazla sayesinde ürün uzun süre ilk üretildiği şekilde kalmaktadır. Buğu önleyici sistemi sayesinde korunma seviyesi artar. Isı ile ambalaj sabitleme yapabilmesi sayesinde yağlı ya da ıslak alanlarda sorunsuz kapatma sağlar. Kenar kısımlarında bırakılan alanlar sayesinde kolay şekilde açılabilir. Farklı renklerde folyolar ile birlikte kullanılmaya uygundur. Çok katlı ambalajların kullanıldığı alanlar için de uygun makinelerdir. Gıda ürünleri ile ilgili olarak steril bir ortam oluşturulması için kullanılabilecek en etkili sistemler arasında yer alır. Tüketicilerin taze gıdaya kolay ulaşmasını sağlar.

Kategoriler: Genel
Etiketler: