MAP Paketleme ile Çok Daha Sağlıklı Gıdalar

MAP Paketleme ile Çok Daha Sağlıklı Gıdalar

MAP paketleme çözümlerinde en iyi alternatifleri sunan Fitpak firmamızda sağlıklı gıda için uygun ambalajlama koşulları yaratılmaktadır. MAP kelimesinin açılımı modifiye atmosfer paketlemedir. Bunun anlamı ise gıdalar için üretilen ambalajların yapısında çeşitli gazların ya da bunlardan oluşan gaz karışımlarının kullanılmasıdır. Bu yöntem sayesinde dıştaki havaya göre farklı bir atmosfer yaratılır ve çabuk bozulan ürünlerin çok daha dayanıklı olması sağlanır.

MAP Paketleme Tüm Avrupa’da Oldukça Yaygın!

MAP paketleme ile ürünlerin raf ömürleri uzar ve çok fazla katkı maddesi kullanılmadan da üretilebilirler. Bu da şüphesiz sağlık açısından çok önemli bir durumdur. Başta Avrupa olmak üzere birçok ülke MAP paketleme çözümlerinden yararlanmaktadır.

MAP paketleme ile karbondioksit, oksijen ve azot gazları ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Mikrobiyel olumsuzluklar için karbondioksit kullanılırken yine aynı nedenle ve taze bir ürün için yüksek miktarda oksijen gazı da tercih edilmektedir. Basınçlı özellikteki paketleme için bu gazlardan farklı oranlarda konsantrasyonlar kullanılmaktadır.

Ambalajlar ile oluşturulan hava ortamının dışarıya çıkması önlenir ve aynı şekilde dıştaki havanın da ambalaj içine girmemesi sağlanır.

MAP paketleme kullanılarak gıdaların çok daha sağlıklı olması için büyük katkıda bulunulurken aynı zamanda ürünlerin tatları, kokuları, şekilleri ve renkleri de korunmuş olunur.

Islaklık olan ya da yağlı ortamlarda ambalajların sıkıca yapışabilme özelliği vardır. Ambalajlar ayrıca buğu tutmamaktadır. (Antifog)

Müşterilerin pratik kullanımına uygun ambalajlarımız kolaylıkla açılabilmektedir. Yüksek bariyer filmlerin yanında sert folyolar için de siyah, beyaz, şeffaf ve mavi renk seçeneklerinden biri tercih edilebilir.

UV bariyeri nedeniyle ambalajlarımızın en önemli faydaları arasında ürünlerin dışarıdaki ışıktan olumsuz etkilenip, renklerinin bozulmaması yer almaktadır.

Birçok Ürün için MAP Paketleme Tercih Edilebilir!

MAP paketleme çözümleri başta et ürünleri olmak üzere çok sayıda ürün tipi için tercih edilebilmektedir. Özellikle kuşbaşı et, kıyma, yarı işlenmiş veya işlenmiş et gıdaları, örgü veya çeçil peyniri gibi ürünlerde MAP paketleme koruma ve saklama açısından çok faydalı olmaktadır.

MAP paketleme ürünlerin dış görünüşü açısından da onlara güçlü bir pazarlama çekiciliği vermektedir; 10 farklı renk alternatifi bulunmaktadır.

Kategoriler: MAP paketleme
Etiketler: